Urban Street Fishing, alive and kicking!

Jeg har lenge gått med en ide om at det hadde vært gøy å dele min entusiasme for fisking med verden.  Fiske er en givende hobby som gir spenning, utfordringer og rekreasjon.  De aller fleste av oss har ett eller annet forhold til fiske.  Enten det var på et skogsvann med dupp og mark, eller i snekka på fjorden med håndsnøre, på jakt etter makrell.

Noen mennesker tar hobbyen ett hakk videre og gjør den nærmest til en livsstil.  Jeg faller nok innunder den kategorien…..

 

abbor_2

Så langt tilbake jeg kan huske, har fiske vært en viktig del av livet mitt.  Det startet med markstang på tur sammen med faren min.  Senere ble det fluefiske etter ørret og laks.  De senere årene har fokuset i stor grad blitt vendt mot det som kalles predatorfiske.  Det vil si målrettet fiske etter arter som gjedde, abbor og gjørs.

Dette er jo arter jeg har fisket etter tidligere også, men det har som regel vært de «edle» artene som ørret, harr, laks og røye som har stått i høysetet.  Gjedde og abbor har  vært bi fangst eller blitt sett på som tidtrøyte.

For noen år siden ble jeg oppmerksom på jig og dropshot fiske etter abbor.  Da endret fisket mitt og innsatsen seg ganske drastisk.  Disse metodene er effektive og innovative.  De krever ikke all verdens utstyr (selv om det ikke er noe problem å kjøpe seg arm og fattig….) og det kan brukes nærmest overalt.

abbor_2

Denne bloggen kommer i stor grad til å dreie seg om fiske etter abbor og gjedde i bynære områder.  Populært kalt «Urban Fishing» eller «Street Fishing»  Hva er da bedre enn å kalle bloggen min for «Urban Street Fishing«?  En type fiske som kan bedrives av alle!  Mange byer er jo plassert ved elver, fordi disse var viktige i forbindelse med transport og vannkraft før i tiden.  I disse elvene finnes det abbor og gjedde som lever under motorveibroer og som spiser kebab!!

Håper du har glede av bloggen min og at du har lyst til å prøve deg med fiskestanga midt i Oslo, Drammen, Lillestrøm eller Hamar!

Legg igjen en kommentar